Danslessen

De danslessen van Flux Dance zijn uniek. Ze zijn allemaal opgezet vanuit ons motto ‘Dance to express, not to impress.’ Daarom kun je deze lessen alleen volgen bij onze dansschool in Leiden.

Onze lessen zijn voor volwassenen op alle dansniveaus en zijn meertalig te volgen: wij spreken Nederlands, Engels en Frans. Je hoeft geen danservaring te hebben om te kunnen meedoen, maar ritmegevoel en basiskennis van danspassen is voor sommige lessen wel handig om mee te kunnen komen. Daarom vind je sterretjes naast de les met de moeilijkheidsgraad en hoeveel choreografie we in de les doen.

Heb je echt nog nooit gedanst of wil je meer zelfvertrouwen opbouwen voor je aan de lessen begint? Of weet je nog niet welke dansstijl bij je past? Dan adviseren we je om met Dance Basics te starten.

 

Basis pasjes. Geen of korte choreografie.
Gemiddelde pasjes. Gemiddelde choreografie.
Gevorderde pasjes. Technische choreografie.

Tip: Bekijk alle danslessen in ons rooster!

Dance Basics

Dance Basics is voor iedereen die wil starten met dansen. Een soort ‘dansen voor dummies’ om het zo te zeggen.

Bij Dance Basics leer je luisteren naar de muziek, hoe een liedje is opgebouwd en op welk ritme je kunt dansen. We nemen de basisstappen door, hoe je je lichaam veilig kunt bewegen zonder blessures te krijgen en hoe je je gevoelens kunt uitdrukken in je bewegingen.
Binnen een paar lessen (max. 4) heb je ontdekt welke soort dans er bij je past en kun je met een goede dosis zelfvertrouwen door naar een van onze andere lessen.

DONDERDAG – 19:00 – 20:00

Dance Basics Dansles Leiden
Flux Dance Flashback dansles Leiden

Flux Flashback

Maak je klaar om lekker te dansen op de grootste hits van toen en nu!

Flux Flashback draait om plezier hebben terwijl je beweegt. Met gemakkelijk te volgen danspassen en muziek die je laat swingen is deze energieke dansles de perfecte manier om op een leuke manier aan je conditie te werken.

Elke week dansen we een nieuwe choreografie. Ben je dol op Britney Spears, Prince, Justin Timberlake, of Madonna? Of heb je een andere guilty pleasure? Van Elvis tot The Weeknd, jij mag al jouw verzoeknummers doorgeven! Bonus: Aan het eind van deze fun-les stretchen we nog even lekker uit. 

Doe ook mee met onze groep en je gaat gegarandeerd met een lach op je gezicht de les uit!

DONDERDAG & VRIJDAG – 20.00 – 21.00

Urban Style

Urban Style is dé dansles die jou de wereld van Street Dance en HipHop laat ontdekken! Of je nu een complete beginner bent of al wat danservaring hebt, deze les leert je de basisprincipes van urban dans en helpt je te ontdekken welke stijl het beste bij jou past.

In Urban Style worden de basics van street dance en hiphop stap voor stap uitgelegd. Deze les is ideaal voor dansers die nieuw zijn in de wereld van urban dans, maar ook voor diegenen die al wat ervaring hebben en willen ontdekken welke urban stijl hen het meest aanspreekt, met het oog op een mogelijke overstap naar de 2-ster lessen Street Beats of Funk HipHop.

DONDERDAG – 20.00 – 21.00

Streetdance Leiden
Danslessen Leiden

Street Beats

Op zoek naar een leuke, actieve dansles? Doe mee met Street Beats, streetdance les speciaal voor volwassenen!

We leren je de leukste streetdance moves, op de lekkerste muziek uit de hitlijsten. Het gaat er daarbij niet om alle pasjes perfect synchroon uit te voeren, maar dat je plezier hebt en jezelf durft te laten zien. Want iedereen heeft namelijk zijn eigen stijl en foute moves bestaan niet. 

Met upbeat muziek en positieve energie van onze gezellige groep is Street Beats de perfecte manier om fit te worden, je dansvaardigheden op te bouwen en vooral heel veel plezier te hebben.

DONDERDAG – 18.00 – 19.00
VRIJDAG – 21.00 – 22.00

 

Femme Vibes

Voel je zelfverzekerd en straal op de dansvloer met Femme Vibes!

Een dansles met vrouwelijke en verleidelijke moves, met een vleug Burlesque.

Femme Vibes is een dansles speciaal voor iedereen die zijn vrouwelijke energie wilt (leren) uiten. De bewegingen zijn zachter, vloeiender en onderstrepen jouw schoonheid en kracht. Naast danspassen werken we in de les ook aan jouw zelfvertrouwen en sensualiteit. 

Feel empowered!

DONDERDAG – 17.00 – 18.00
VRIJDAG – 19.00 – 20.00

 

femme vibes dansles
Funk HipHop dansles Leiden

Funk Hiphop

Alle dansstijlen in R&B komen in de basis van Funk en HipHop. Bij Funk HipHop beweeg je op de base, de beat, en de verschillende muzieklagen. Het gaat hierbij niet om hoe goed je danst. Je danst voor jezelf, alsof er niemand kijkt. Want behalve een dansstijl is Funk HipHop ook een attitude. We werken dus naast danspasjes ook aan zelfvertrouwen en dansen met overtuiging.

Naast het aanleren van oude en nieuwe dansstijlen, zoals popping en locking is er ook ruimte om je eigen manier van Funk HipHop te ontwikkelen. In deze freestyle sessies leer je niet alleen van de leraar, maar ook van elkaar.

DONDERDAG – 19.00 – 20.00
VRIJDAG – 18.00 – 19.00 

MJ Academy

Dansleraar Mickael is door Michael Jackson’s eigen dansers en choreografen opgeleid! Wil jij ook precies zo leren dansen als Michael Jackson? Dan is de MJ Academy de plek voor jou!

Michael Jackson’s dansmoves zijn in een woord iconisch. Van ‘Beat it’ tot ‘Bad’, van ‘Smooth Criminal’ tot ‘Thriller,’ iedereen herkent meteen de danspasjes. Nu kun jij ook stap voor stap leren hoe je dit doet.

DONDERDAG – 21.00 – 22.00

Michael Jackson dansles leiden
dans workshop leiden

Workshops

Er zijn op dit moment geen workshops gepland.

Privéles

Wil je graag leren dansen, maar liever niet in een groep? Dan is privé dansles iets voor jou!

Met privéles nemen we helemaal de tijd voor je. Wil je je danstechniek verbeteren, of een moderne openingsdans voor je bruiloft? Dat kan! Naast het aanleren van jouw eigen choreografie kunnen we ook de muziek voor je mixen.

Privélessen worden aangepast aan jouw wensen en kunnen overal gegeven worden. Door het hele land en zelfs bij jou thuis!

Bekijk onze tarieven of neem contact met ons op voor een offerte op maat.
Ben je met meerdere personen? Dan is er ook de mogelijkheid om een workshop te boeken.

priveles dansles leiden

Enthousiast geworden naar onze lessen? Volg dan een gratis proefles!

 

Een proefles is namelijk perfect voor jou als:

Je graag wilt dansen, maar dat nog nooit eerder gedaan hebt. Behalve dan in de keuken of slaapkamer. Met of zonder haarborstel om mee te zingen.

Je wel dansles wilt volgen, maar niet in een les tussen kinderen wil staan.

Je het een beetje spannend vindt om naar een nieuwe dansles te gaan. Geen zorgen. Op de ‘Over Ons’ pagina kun je zien wie wij zijn. Daarnaast vind je op de ‘Contact’ pagina een filmpje hoe je precies van jouw huis naar onze dansruimte komt. Je bent welkom.

Je klaar bent met Netflixen en gewoon even lekker wil dansen.

Je gezond wilt blijven. Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dansen heel erg goed voor je is. Het vermindert depressie, verbetert je flexibiliteit, kracht en conditie en boost je immuunsysteem. En zeg nou zelf, dansen is toch ook veel leuker dan op een hometrainer peddelen?