Over ons

Flux is een vloeibare, constante beweging; alles is altijd in beweging en verandert als de stroom van een rivier.

De perfecte benaming voor onze dansschool dus! Wij houden ons niet vast aan regeltjes. Dansen gaat om bewegen op je eigen manier. Het is belangrijk dat het voor jou goed voelt én je plezier hebt.

Benieuwd van wie je les krijgt? Lees hieronder meer over de docenten.

Hoi, ik ben Marisa

Er is weinig dat ik leuker vind dan dansen. Maar om mezelf danser te durven noemen, dat is wel een hele lange weg geweest.

Als ukkie van zes jaar zat ik al op ballet. Ik kreeg de hoofdrol in de eindshow, waar ook publiek bij zou zijn, maar ik krabbelde terug. Ik durfde niet. De oudere meisjes waren zo goed dat ik heel onzeker werd over mezelf. Ik dacht dat ik nooit zo goed zou worden als zij en ik wilde na die show niet meer terug naar balletles.

 

Marisa Flux Dance
Flux Dance Leiden Marisa

Een paar jaar later deed ik mee aan een playbackshow. Ik had heel hard geoefend op het nummer ‘Smooth Criminal’ van Michael Jackson, mijn idool. Door de zenuwen kreeg ik een blackout waardoor ik het hele optreden verknalde. Ik schaamde me echt dood.

Daarna danste ik alleen nog maar op mijn kamer.
Toen ik ouder was ging ik weer terug naar dansles. Maar ik voelde me niet op mijn gemak in de lessen. Het was alsof ik een clubje was binnengelopen waar ik niet bij hoorde. Niemand die even zei: “Wat leuk dat je er bent.”

Toen ik Mickael ontmoette sloeg de liefde dan ook dubbel in. Al snel stonden we samen op het podium en inmiddels kunnen we ons een leven zonder dans (en elkaar) niet meer voorstellen.

Wat ik het belangrijkste vind voor Flux Dance is dat iedereen zich echt welkom voelt. En dat iedereen zich vrijuit kan bewegen op muziek zonder zich beoordeeld te voelen.

Hey, mijn naam is Mickael!

Net als Marisa ben ik al mijn hele leven met dans bezig geweest. Ik was vier jaar oud toen ik Michael Jackson voor het eerst op een videoband zag. Vanaf dat moment wilde ik dansen.

Helaas ben ik opgegroeid in een van de meest criminele wijken van Parijs. Dansen werd niet bepaald gestimuleerd, laat staan dat ik het in mijn hoofd haalde om dansen als een beroep te zien.

 

vrije expressie dans leiden
Mickael Dancer Michael Jackson Impersonator

Mijn vader hield veel van muziek, maar had liever dat ik iets nuttigs ging doen zoals studeren of heel goed worden in sport.

Net als veel mensen danste ik stiekem op mijn slaapkamer en heb ik mezelf leren dansen. Dansen was voor mij een ontsnapping uit die harde wereld van geweld en armoede.

Mijn passie voor dans en mijn doorzettingsvermogen hebben ertoe geleid dat ik in contact ben gekomen met Michael Jackson’s eigen dansers en choreografen. Daardoor heb ik als Michael Jackson impersonator in grote shows mogen dansen.
Toen mijn vader me zo zag, was hij toch heel trots. Mooi, he?
Dansen is alles voor me. Als ik dans kan ik helemaal mezelf zijn.

Bij Flux Dance wil ik mensen aanmoedigen om zich niet meer in te houden, te gaan voor hun dromen en hun eigen ruimte in te nemen. Laten we samen dansen alsof er niemand kijkt!

Nog een paar weetjes over Marisa en Mickael:

We zijn allebei gek van Disney, Marvel, cosplay en computergames.

Onze eerste ontmoeting was bij het roze kasteel in Disneyland Parijs.

We zijn heel beweeglijk, maar als we bij elkaar zijn komen we helemaal tot rust.

We gebruiken in onze gesprekken samen heel veel quotes en uitspraken uit films. Dat gaat vaak de hele dag zo door.

Zie jij jezelf ook in ons team?

 Wij willen zo snel mogelijk meer lesuren aanbieden en daar hebben wij jou voor nodig! Ben jij een dansleraar met een enorme passie voor dans? En kun jij je volledig vinden in de visie van Flux Dance? Stuur ons dan een berichtje. Wij staan open voor alle dansdisciplines.

Marisa Mickael Flux Dance